Социјалистичка партија је одржала побједничку централну трибину у бањалучкој дворани Обилићево пред више од 2000 присталица. Овације, аплаузи и ватромет испратили су представљање кандидата Социјалистичке партије за Народну Скупштину Републике Српске и Парламентарну Скупштину БиХ. Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је да Социјалистичка партија има подршку народа да испуни програмске циљеве и да ће та подршка бити потврђена на изборима 7. октобра.


-Социјалисти су унијели нову енергију и нову снагу, поготово овдје у Бањалуци. Социјалисти су ове године заиста у моди и позивам све грађане да буду дио тог тренда, да буду дио тима који се бори за будућност Бањалуке и Републике Српске- рекао је Ђокић.
Носилац листе за НСРС у изборној јединици 3 Горан Селак најавио је да ће Социјалисти у овој изборној јединици сигурно имати три посланика, два директна мандата и једну компензацију. Селак је позвао све грађане да 7. Октобра изаберу побједнички тим, који ће заједно са народом радити на развоју и јачању Бањалуке, Крајине и Републике Српске.
-Тачно је да смо одлично позиционирани у свим испитивањима јавног мњења до сада. Али нама не требају анкете да знамо да смо побједници. Социјалисти су народна партија и ми врло добро знамо да имамо подршку нашег народа, не треба то нико други да нам каже. Социјалисти су побједници ових избора и партија која представља будућност Републике Српске – истакао је Селак.
Предизборном скупу у Бањалуци присуствовало је руководство СП-а, носиоци листа и кандидати те странке за Народну скупштину Српске и Парламентарну скупштину БиХ, као и бројни страначки функционери, грађани, чланови и симпатизери Социјалистичке партије.