Banjaluka, Jovana Dučića 25
+387.66.466.466
banjaluka@sps.ba

Млади за дан града

Млади за дан града

Акција младих СПС Бања Лука поводом Дана ослобођења

Млади из Градског одбора Бања Лука Социјалистичке партије Српске организовали су поводом Дана града акцију чишћења и уређења простора, те запалили свијеће на споменицима жртвама и херојима ослободилачких ратова. У повјереништву СПС за град Бања Луку кажу да су омладинци на овај начин жељели да упуте честитку суграђанима али и да одају почаст онима који су дали животе за слободу. Шеф Повјереништва СПС за Бањалуку Саша Кондић каже да СПС кроз своје дјеловање и програмска начела инсистира на његовању слободарске традиције, те да су поносни на омладинце који су иницирали и реализовали једну овакву активност.
– Ако причамо о чувању традиције, онда су управо млади људи они који треба да буду иницијатори и организатори, они су ти који на следећа покољења треба да пренесу поштовање према херојима и слободи за коју је овдје плаћена велика цијена. Без обзира у каквим тешким ситуацијама били као друштво, ово је дио наших живота и наше традиције коју никад не треба запоставити и зато смо поносни на наше младе људе – каже Кондић.

Из Повјереништва СПС такође су честитали свим суграђанима 22. април Дан ослобођења Бања Луке, те поручили да никад неће бити заборављени они који су дали животе за слободу.

No Comments

Add your comment