Banjaluka, Jovana Dučića 25
+387.66.466.466
banjaluka@sps.ba

Кондић на отварању Мото Сезоне

Кондић на отварању Мото Сезоне

Поред свих обавеза, Саша Кондић, директор и власник компаније „Хидоренерго“, председник Рукометног клуба „Борац“ и шеф комисије СПС за Бањалуку, требало је времена да се појави и на отварању мотоциклистичке сезоне.

У разговору за бањалука.нет објаснио је односе са овим спортом.

Ви сте неко ко је заљубљен у двоколица, па нам реците која је важност бициклиста за овај град?

Бања Лука је одувијек био град у којем су мотоциклисти добродошли и увијек добродошли. Данас, када су бањалучки бициклисти отворили сезону, разговарао сам с њима колико они значе за овај град. Колико се чуло о Бањалуци, почев од „Мото Феста“ па до тога колико су нас промовисали где год су путовали са своја двоколица. Потпуно разумем ту љубав и осећам је лично и тешко да неко ко није осетио слободан пут и ветар у грудима не може да је разуме. Нисам могао одољети а да не дођем и подржим оне који шире позитивну енергију на улице нашег града, али и на другим локацијама наше државе, чак и ван ње.
Да ли мислите да бициклисти на улицама највећег града у Српској настављају блиставу историју мото спорта којима се овај град може похвалити? Колико мислите да становници Бањалуке знају о спорту у којем је брзина главни адут?

Да ли се сећате да нико није тркао попут Танеа који је сјајан ас од бициклизма и вожње. Поносан сам што је један од симбола града на Врбасу. Велика Танасије Куваља чија је породица и даље славила овај град. Морамо сачувати ту славу, посебно оне који имају двоколица у крви. Верујем да старији добро знају о чему говорим, а сада је време да млади схвате да имамо сјајну историју у спорту у којем је брзина, као што сте рекли, главни адут. Зато гледам како могу да помогнем и како да ово место учиним још бољим за бициклисте.

Када је у питању како Бањалуку учинити још бољим мјестом за бициклисте и љубитеље мото спорта, да ли имате неке планове?

Бања Лука има инфраструктуру за одржавање догађаја у вези са картингом, мото-спортом, аутомобилизмом, а с неколико ентузијаста започео сам причу о ревитализацији и активирању картинг стазе у Залужанима, са којом је градоначелник упознат. На томе ћу радити у наредном периоду кроз активности Градског одбора, и у своје име. Бањалучки бициклисти су понос града и увијек сам сретан што их упознам.

No Comments

Add your comment