Градски одбор Социјалистичке партије Бањалука и ове године са члановима и симпатизерима организује одлазак на обиљежавање Битке на Козари, које ће се одржати на Мраковици у недјељу 30. јуна.

Обиљежавање ће почети у 10 часова када ће бити служен парастос на Спомен – крсту, а у 10.45 ће бити положени вијенци на Централном спомен-обиљежју. У 11.15 присутнима ће се обратити званице, док је у 11.40 предвиђен умјетнички програм.

Социјалистичка партија традиционално учествује у обиљежавању Битке на Козари, али и других важних историјских датума везаних за ослободилачке ратове. Сматрамо да је обиљежавање ових датума и његовање слободарске традиције нешто што морамо да чувамо и преносимо наредним генерацијама. Борба за слободу и антифашизам су цивилизацијске вриједности које заузимају најважнија мјеста у нашем програму и нашим политикама и тако ће остати и убудуће.

Битка на Козари, која је симбол страдања и отпора у борби против нациста и усташа, трајала је 27 дана, а за то вријеме страдало је 10.000 бораца и 40.000 цивила.