Активности

Oдржана сједница Градског одбора

 

У Бањалуци је одржана сједница Градског одбора Социјалистичке партије. Бањалучки Социјалисти разматрали су извјештаје о редовним активностима, као и актуелне теме и пројекте.

Оцијењено је да су успјешно реализоване активности између двије сједнице, као и да постоји евидентан напредак у раду Градског одбора у претходном периоду.

У Градском одбору Социјалистичке партије истакли су да у задовољни до сада урађеним на нивоу града, те поздравили велики број реализованих пројеката у граду, као И оних који су још у фази реализације.

Закључено је и да је потребно интензивирати рад основаних савјета Градског одбора по свим областима, као и да је неопходно позвати надлежне институције да обаве детаљна испитивања воде и земљишта на свим критичним тачкама у граду Бањалуци.

Сједници је присуствовала и министар породице омладине и спорта у Влади Републике Српске, Соња Давидовић, која је информисала Градски одбор о досадашњим и предстојећим активностима за доношење новог Закона о спорту, а поздрављена је и најава да ће у Бањал

На Кастелу обиљежен Дан побједе

На тврђави Кастел у Бањалуци обиљежен је 9. мај, Дан борбе против фашизма, у организацији Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука.

Уз пригодан културно-забавни програм посјетиоци су имали прилику да виде наступ Културно умјетнишког друштва „14. фебруар“ као и да се подсјете на период у коме се на просторима Бањалуке и Републике Српске водила борба против фашизма.

Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука Горан Селак поручио је да 9. мај представља један од великих датума у историји српског народа и да сјећање на оне који су изборили слободу мора да буде пренесено на будуће генерације.

– Сваког 9. маја се сјећамо оних који су дали животе за слободу. Српски народ је раме уз раме са савезницима дао велики допринос у побједи над фашистима. Бањалука је данас, послије 74. године, и даље слободан град, који се гради и развија. Обавеза нас млађих је да у слободи развијамо и градимо друштво. Али и да никад не заборавимо оне који су се изборили за слободу и за побједу над злом. Хвала свима који су дошли да заједно обиљежимо овај дан, а свим грађанима Републике Српске желим срећан Дан побједе – истакао је Селак.

 

 

 

 

Пензионери СП на излету у Теслићу

 

Пензионери Социјалистичке партије отпутовали су на излет у Теслић у организацији Савјета пензионера ГО Бањалука и уз помоћ посланика Социјалистичке партије у Народној Скупштини Републике Српске. Припаднике најстарије популације на излет су испратили предсједник Градског одбора СП Бањалука и посланик у НСРС Горан Селак, посланик Андреа Дорић и потпредсједник бањалучког Градског одбора Велибор Станић, који су овом приликом истакли да пензионери представљају дио популације коме друштво треба да посвети више пажње.
– У нашем Градском одбору имамо Савјет пензионера који добро ради и од којег ми млађи увијек можемо рачунати на подршку. Ово је прилика да се на неки начин одужимо пензионерима, да им поручимо да и они на нас могу да рачунају и да су важан дио нашег Градског одбора, али и друштва у цјелини. Социјалистичка партија има обавезу да се бори за бољи статус пензионера и то и радимо кроз наше дјеловање и програмска рјешења а то ћемо и наставити да радимо у будуће – поручио је Горан Селак.
Пензионери ће током једнодневног излета у Бању Врућицу код Теслића обићи манастир Липље, дестилацију у Теслићу и Борје.

 

Српска ће увијек бити уз свој народ на Косову

У Бањалуци је данас промовисана хуманитарна акција за градњу дневног центра у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју, у организацији Одбора за помоћ Косову и Метохији. У просторијама Социјалистичке партије о акцији су говорили предсједник Одбора Милорад Арлов, предсједник Градског одбора СП и народни посланик Горан Селак, те предсједник Извршног одбора Социјалистичке партиј Слободан Протић.
Како је истакао предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, у питању је дневни центар за преко 130 дјеце и младих са подручја Космета са потешкоћама у развоју, окупљених у Удружење „Подржи ме“. Пројекат је вриједан 200.000 евра, с тим да је дио новца већ скупљен, а до усељења је потребно још око 150.000 евра.
– Одавде желим да пошаљем поруку свим политичким партијама да се укључе у ову хуманитарну акцију, како бисмо заједничким снагама успјели да изградимо овај центар. Та дјеца и ти родитељи требају нашу помоћ и вјерујем да ћемо успјети да реализујемо ову акцију. Социјалистичка партија је и до сада учествовала у акцијама помоћи за Косово и Метохију и овом приликом им се захвлајујем што су и данас одлучили да буду подршка овом хуманом пројекту – истакао је Арлов.

 

Предсједник Градског одбора СП Бањалука Горан Селак поручио је да ће Република Српска увијек дати подршку акцијама које за циљ имају помоћ Србима на Косову и Метохији, те захвалио Одбору за помоћ Косову и Метохији за дугогодишњи хуманитарни рад.
– Увјерен сам да заједно можемо учинити много како бисмо подржали нашу браћу на Космету, а поготово најугроженије категорије становништва. Влада Републике Српске, институције, локалне заједнице и грађани до сада су подржали бројне пројекте који су реализовани у сврху подршке Србима на Космету. Порука ове иницијативе није само хуманитарног карактера, него и позив на окупљање, на заједништво и солидарност. Веома је важно да наши људи који живе на Косову и Метохији увијек знају да могу да рачунају на помоћ народа и институција Републике Српске и зато ће овакве акције и иницијативе увијек имати подршку Социјалиста – истакао је Селак.
Предсједник Извршног одбора СП Слободан Протић је истакао да су Социјалисти учествовали у бројним акцијама помоћи за Косово и Метохију, а посебно у акцијама помоћи за дјецу и младе. Он је овом приликом позвао и остале политичке субјекте да у складу са могућностима подрже градњу Дневног центра.
– Нисмо никада обавјештавали медије о акцијама у којима учествујемо, али данас је прилика да на овај начин промовишемо ову хуманитарну акцију и да позовемо све странке да се укључе и дају свој допринос, јер ово су ствари око којих не смијемо да се дијелимо. Република Српска никад неће заборавити Косово и Метохију, а за нас у Социјалистичкој партији, Косово и Метохија су једна од најважнијих тема – истакао је Протић.

 

Селак: Честитке “Гласу Српске” и спортистима

Српска има спортисте којима може да се поноси, истакао је посланик Социјалистичке партије у Народној Скупштини Републике Српске Горан Селак, поводом “Избора десет најбољих спортиста Републике Српске”. Селак је поручио да су спортисти најбољи представници Републике Српске, те да организатори ове традиционалне манифестације заслужују све похвале.

– Tрадиционални избор десет најбољих спортиста у организацији “Гласа Српске” је прилика да наше најбоље спортисте видимо на једном мјесту и да им одамо признање, јер они на најбољи начин представљају Републику Српску у региону, Европи и свијету. Честитке организаторима на још једном успјешно организованом Избору спортиста Републике Српске, као и покровитељу избора перспективних спортиста, Министарству породице омладине и спорта, на челу са нашом министрицом Соњом Давидовић. – поручио је Селак.

    

 

 

Вијести из Републике

СОЦИЈАЛИСТИ

СРПСКУ ГРАДЕ

Мир, слобода људи и народа, рад и економска и свака друга сигурност, једнакост, равноправност и солидарност, демократија, вишестраначки парламентарни систем, правна и социјална држава која ће бринути о народу и служити човјеку и животу, сарадња са државама у окружењу, региону и свијету, представљају програм СП

0
ОДБОРНИКА
0
МЈЕСНА ОДБОРА
0
ЧЛАНОВА
0
РЕЈОНА
претплатите се на вијести

БУДИТЕ свакодневно информисани