Активности

Бањалучки Социјалисти и ове године организовано на Козару

Градски одбор Социјалистичке партије Бањалука и ове године са члановима и симпатизерима организује одлазак на обиљежавање Битке на Козари, које ће се одржати на Мраковици у недјељу 30. јуна.

Обиљежавање ће почети у 10 часова када ће бити служен парастос на Спомен – крсту, а у 10.45 ће бити положени вијенци на Централном спомен-обиљежју. У 11.15 присутнима ће се обратити званице, док је у 11.40 предвиђен умјетнички програм.

Социјалистичка партија традиционално учествује у обиљежавању Битке на Козари, али и других важних историјских датума везаних за ослободилачке ратове. Сматрамо да је обиљежавање ових датума и његовање слободарске традиције нешто што морамо да чувамо и преносимо наредним генерацијама. Борба за слободу и антифашизам су цивилизацијске вриједности које заузимају најважнија мјеста у нашем програму и нашим политикама и тако ће остати и убудуће.

Битка на Козари, која је симбол страдања и отпора у борби против нациста и усташа, трајала је 27 дана, а за то вријеме страдало је 10.000 бораца и 40.000 цивила.

 

Oдржана сједница Градског одбора

 

У Бањалуци је одржана сједница Градског одбора Социјалистичке партије. Бањалучки Социјалисти разматрали су извјештаје о редовним активностима, као и актуелне теме и пројекте.

Оцијењено је да су успјешно реализоване активности између двије сједнице, као и да постоји евидентан напредак у раду Градског одбора у претходном периоду.

У Градском одбору Социјалистичке партије истакли су да у задовољни до сада урађеним на нивоу града, те поздравили велики број реализованих пројеката у граду, као И оних који су још у фази реализације.

Закључено је и да је потребно интензивирати рад основаних савјета Градског одбора по свим областима, као и да је неопходно позвати надлежне институције да обаве детаљна испитивања воде и земљишта на свим критичним тачкама у граду Бањалуци.

Сједници је присуствовала и министар породице омладине и спорта у Влади Републике Српске, Соња Давидовић, која је информисала Градски одбор о досадашњим и предстојећим активностима за доношење новог Закона о спорту, а поздрављена је и најава да ће у Бањал

На Кастелу обиљежен Дан побједе

На тврђави Кастел у Бањалуци обиљежен је 9. мај, Дан борбе против фашизма, у организацији Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука.

Уз пригодан културно-забавни програм посјетиоци су имали прилику да виде наступ Културно умјетнишког друштва „14. фебруар“ као и да се подсјете на период у коме се на просторима Бањалуке и Републике Српске водила борба против фашизма.

Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука Горан Селак поручио је да 9. мај представља један од великих датума у историји српског народа и да сјећање на оне који су изборили слободу мора да буде пренесено на будуће генерације.

– Сваког 9. маја се сјећамо оних који су дали животе за слободу. Српски народ је раме уз раме са савезницима дао велики допринос у побједи над фашистима. Бањалука је данас, послије 74. године, и даље слободан град, који се гради и развија. Обавеза нас млађих је да у слободи развијамо и градимо друштво. Али и да никад не заборавимо оне који су се изборили за слободу и за побједу над злом. Хвала свима који су дошли да заједно обиљежимо овај дан, а свим грађанима Републике Српске желим срећан Дан побједе – истакао је Селак.

 

 

 

 

Пензионери СП на излету у Теслићу

 

Пензионери Социјалистичке партије отпутовали су на излет у Теслић у организацији Савјета пензионера ГО Бањалука и уз помоћ посланика Социјалистичке партије у Народној Скупштини Републике Српске. Припаднике најстарије популације на излет су испратили предсједник Градског одбора СП Бањалука и посланик у НСРС Горан Селак, посланик Андреа Дорић и потпредсједник бањалучког Градског одбора Велибор Станић, који су овом приликом истакли да пензионери представљају дио популације коме друштво треба да посвети више пажње.
– У нашем Градском одбору имамо Савјет пензионера који добро ради и од којег ми млађи увијек можемо рачунати на подршку. Ово је прилика да се на неки начин одужимо пензионерима, да им поручимо да и они на нас могу да рачунају и да су важан дио нашег Градског одбора, али и друштва у цјелини. Социјалистичка партија има обавезу да се бори за бољи статус пензионера и то и радимо кроз наше дјеловање и програмска рјешења а то ћемо и наставити да радимо у будуће – поручио је Горан Селак.
Пензионери ће током једнодневног излета у Бању Врућицу код Теслића обићи манастир Липље, дестилацију у Теслићу и Борје.

 

Вијести из Републике

СОЦИЈАЛИСТИ

СРПСКУ ГРАДЕ

Мир, слобода људи и народа, рад и економска и свака друга сигурност, једнакост, равноправност и солидарност, демократија, вишестраначки парламентарни систем, правна и социјална држава која ће бринути о народу и служити човјеку и животу, сарадња са државама у окружењу, региону и свијету, представљају програм СП

0
ОДБОРНИКА
0
МЈЕСНА ОДБОРА
0
ЧЛАНОВА
0
РЕЈОНА
претплатите се на вијести

БУДИТЕ свакодневно информисани